Diş Beyazlatma
Diş beyazlatma işlemi dişlerinizin üzerindeki sigara, çay, kahve gibi lekelerin temizliği yapıldıktan sonra özel bir ışık sayesinde uygulanan jeller yardımı ile 7-8 ton diş renginizin açılması işlemidir. Temel olarak iki yöntemle uygulanır. Kocaeli ‘nde diş beyazlatma işlemi için hastanemizin uzman hekimlerinden randevu alabilirisiniz.
Ofis beyazlatma: Hekim kontrolü altında klinik ortamında yapılan daha kısa süreli daha etkili bir yöntemdir.
Ev tipi beyazlatma: Kişiye hazırlanan özel plaklar sayesinde kişinin evinde kendisinin yaptığı yöntemdir. Sonucu daha uzun sürer.
Dikkat edilmesi gerekenler
Kocaeli ‘nde diş beyazlatma işlemi kesinlikle bir diş hekimi tarafından uygulanmalıdır. Bilinçsizce yapılan uygulamalar sonucunda dişlere zarar verilebilir.
Diş Beyazlatma işlemi sonrasında meydana gelen hassasiyetler flor uygulamaları ve hassasiyet giderici jeller ve macunlar ile giderilmelidir.
ONLINE RANDEVU
Diş Beyazlatma
Sağlıklı ve güzel bir gülüş için en önemli detay beyaz dişlerdir. Güzel bir gülüşe sahip olmak isteyenlerin neredeyse çok azı parlak ve beyaz dişlere sahip olmaktadır. Çeşitli sorunlar sebebiyle dişler doğal rengini kaybederek sararma eğilimi gösterebilir. İçsel ve dışsal renk değişiklikleri olarak adlandırabileceğimiz bu sebepler dişte renk değişiklikleri meydana getirir. Bununla birlikte hastalar günlük hayatlarında diş görünümünden ve doyasıya gülmekten çekinir. Ancak çeşitli diş beyazlatma uygulamaları ile hayal edilen dişlere ve ışıl ışıl bir gülümsemeye sahip olmak mümkün. Bu noktada en etkili diş beyazlatma işlemine ve diş beyazlatma hakkında merak edilen tüm detaylara yazımızda yer vermekteyiz.
Diş Beyazlatma (Bleaching) Nedir?
Dişlerimi nasıl beyazlatabilirim? sorusuyla gelen hastalar için diş hekimleri, diş beyazlatma işlemi uygular. Elbette bu tedavi diş hekimleri tarafından kontrollü şekilde gerçekleştirilmelidir. Ayrıca kalıcı diş beyazlatma işlemi için birçok noktaya dikkat edilmekte olup diş sağlığını olumsuz etkileyecek durumlarda tedavi, hastaya uygulanmaz. Peki diş beyazlatma nedir? Ağartma anlamına gelen leaching olarak bilinen diş beyazlatma, çeşitli sebeplerle sararan dişin doğal beyazlığını yeniden kazanması için uygulanır. Dişin estetik olarak daha güzel görünmesini sağlayan bu uygulamalar çeşitli yöntem, teknik ve kimyasallarla uygulanabilmektedir.
Diş Beyazlatma İşlemi Nasıl Yapılır?
Diş beyazlatan uygulama ve işlemlerin belirlenmesinde diş hekimi ile görüşerek en doğru bilginin alınması ve doğru yöntemin belirlenmesi önemlidir. Diş nasıl beyazlatılır? sorusunun cevabı ise uygulanacak yöntem ve işleme göre değişiklik göstermektedir. Diş beyazlatma yöntemleri belirlenirken; dişin renk değişikliğinin şiddeti, oluşan renk değişikliğinin tipi, yayılımı, hasta yaşı, renk değişikliklerinin altında yatan hastalıklara dikkat edilir. Bu gibi kriterler diş beyazlatma işlemlerinin uygulanabilirliğini belirler. Buna ek olarak diş beyazlatma ücreti de uygulamalarda dikkat edilen önemli bir kriterdir.
Canlı dişlere uygulanan diş beyazlatma, kanal tedavili olan dişler üzerine de uygulanabilmektedir. Bununla birlikte dental ofislerde ya da diş hekimi kontrolünde olmak kaydıyla evde uygulanabilen beyazlatma işlemleri söz konusudur. Bu süreçlerde diş beyazlatma aşamaları 3 gruba ayrılır. Bunlar;
- Bariyer uygulaması: Beyazlatma işlemleri için kullanılan kimyasalın oksitleyici özelliğinden dolayı diş etlerini korumak amacıyla bariyer uygulaması gerçekleştirilir.
- Ajan uygulaması: Hazırlanan kimyasal ajan, belli oranda diş yüzeyine uygulanır.
- Işık uygulaması: Gerekli koruma önlemleri alınarak özel ışık cihazı ile dişlere ışık uygulaması yapılır.
Diş beyazlatma yöntemleri nelerdir?
Diş beyazlatma yöntemleri temel olarak iki ana gruba ayrılır. Diş beyazlatma ilacı, diş beyazlatma jeli, diş beyazlatma makinesi gibi malzemelerin kullanıldığı bu yöntemlerde süreç evde ya da dental ofislerde gerçekleştirilebilmektedir. Diş beyazlatma yöntemleri arasında;
Ev Tipi Diş Beyazlatma Nedir? (Home Bleaching)
Home bleaching olarak adlandırılan ev tipi beyazlatma yönteminde çeşitli teknikler uygulanır. Elbette bu yöntemlerin diş hekimi tavsiyesi ile gerçekleştirilmesi önemlidir. Kişiye özel olarak yapılan analiz ve ölçümler sonucu en uygun malzemeler seçilerek beyazlatma tedavisine başlanır. Bu süreçte diş beyazlatıcı macunlar, beyazlatıcı bantlar ya da jel ile diş beyazlatma amacıyla kullanılan plaklar, diş beyazlatma evde gerçekleştirilen işlemlerdir.
Ofis Tipi Diş Beyazlatma Nedir ? (Office bleaching)
Diş kliniğinde gerçekleştirilen diş beyazlatma uygulamaları, ofis tipi diş beyazlatma yani office bleaching olarak adlandırılır. Bu yöntemlerde profesyonel şekilde temizleme gerçekleştirilir ve koruma önlemleri alınır. Son teknoloji cihazlarla uygulanan işlemler sonucu ağrısız diş beyazlatma tedavisi tamamlanır.
Neden Diş Beyazlatmaya İhtiyaç Duyulur?
Vücut sağlığının ilk koşulu olan ağız ve diş sağlığı, hayatımız boyunca dikkat etmemiz gereken önemli sağlık konularının başında gelir. İşlevsel bir kayıp yaşamamak ve çeşitli problemlerle karşılaşmamak adına düzenli kontrol ve tedavilerin yaptırılması önerilmektedir. İşlevsel problemlerin dışında hastalar için önemli olan bir diğer konu da dişlerin estetik görünümüdür. Diş görünümü, kişisel bakım ve ağız sağlığına dikkat eden kişiler için önemli bir konudur. Bu sebeple kişiler, estetik açıdan güzel bir gülüş için bazı tedavi uygulamalarından yararlanır. Kocaeli diş beyazlatma, bu kapsamda en çok tercih edilen işlemlerden bir tanesidir. Dişlerdeki renk bozukluklarını ortadan kaldıran ve kişinin daha parlak bir gülüşe sahip olmasını sağlayan bu uygulamalar dişlerin sararan rengini beyazlatır, daha temiz ve güzel görünen bir gülüş sunar.
Diş Beyazlatma İşlemi Ağrılı Mıdır?
Profesyonel şekilde uygulanan diş beyazlatma tedavilerinde herhangi bir acı ya da ağrı hissedilmez. Kalıcı bir ağrı ve acının olmadığı bu işlemler sırasında ya da tedaviyi takip eden ilk birkaç gün içerisinde hassasiyet yaşanabilir. Ancak bu hassasiyetin geçici olduğunu belirtmeliyiz. Bu hassasiyet oluşumunun sebebi ise diş etine yakın bölgelere değen beyazlatma jelidir. Ya da mikro çatlağı bulunan dişler üzerine uygulanan jel, kalıcı olmayan bir hassasiyet oluşturabilir.
Diş Beyazlatma İşlemi Dişlere Zarar Verir Mi?
Estetik diş tedavisi çözümlerinden biri olan diş beyazlatma, hızlı ve etkili bir çözüm arayan hastaların en çok tercih ettiği işlemlerdir. Elbette bu süreçte hastalar, herhangi bir sorunla karşılaşmamak adına diş beyazlatma zararlı mı? sorusuna cevap arar. Diş beyazlatma tedavisi doğru bir prosedürle uygulandığı takdirde zararsız ve son derece güvenilirdir. Diş üzerinde herhangi bir kalıcı hasara ya da yapı değişikliğine yol açmaz.
Diş beyazlatmanın yan etkileri nelerdir?
Bilindiği üzere sararmış dişlerin doğal beyazlığına tekrar kavuşabilmesi için diş beyazlatma tedavilerinde birtakım kimyasal ve jel ilaçlar kullanılır. Bu ilaçların kullanımı hastalarda herhangi bir yan etki oluşturup oluşturmama konusunda endişe uyandırmaktadır. Organik malzemelerle doğal diş beyazlatma gerçekleştirebileceği gibi bazı durumlarda inorganik malzemelerde kullanılmaktadır. Bunlar sonucu oluşabilecek ve geri dönüşümü olan yan etkiler arasında;
- 24 – 48 saat arası süren bir diş hassasiyeti yaşanır.
- Diş minesinin sertliğinde yumuşama yaşanabilir. Ancak tedavi sonrasında düzenli olarak kullanılan florürlü diş macunu ile sertlik yeniden kazanılabilir.
- Yumuşak doku irritasyonu yani yanak, dudak ya da diş etlerinde görülen geçici yanıklar gerçekleşebilir.
- Dişlerde dehidrasyon yani geçici su kaybı yaşanabilir.
Dişler beyazlığını neden kaybeder?
Bembeyaz ve ışıl ışıl görünen dişler herkesin hayali olsa da bazı sebeplerle dişler beyazlığını kaybedebilir. Dişlerin sararması ve renk değişimi yaşaması sebepleri arasında;
- Sürekli tüketilen kahve, çay gibi renkli ve boyayıcı içecekler
- Sigara kullanımı
- Anne karnındayken maruz kalınan antibiyotikler
- Fazla flor alımı ve ilaç kullanımı gibi iç renklenmeler
dişlerin doğal beyazlığını kaybederek sararmasına sebep olabilir.
Diş Beyazlatma İşlemini Kimler Yaptırabilir?
Diş kliniklerinde hekim kontrolünde uygulanan beyazlatma işleminin herhangi bir riski bulunmaz. Ancak bazı kişilerin diş beyazlatma uygulaması yaptırmasında risk görülmektedir. Diş beyazlatma uygulaması yaptırmasında sakınca olmayan kişiler;
- 16 yaşından büyükler,
- Dişlerinde aşırı hassasiyet problemi bulunmayanlar,
- Çürük olmayan diş minesi güçlü kişiler
- Porselen kaplama dişler yerine sağlam ve sağlıklı olan dişlere sahip kişiler
yaptırabilirken bunların yanı sıra beyazlatıcı ajanlara alerjisi olanlar, hamile ve emziren kadınlar beyazlatma işlemi yaptırmamalıdır.
Beyazlatmanın etkisi ne kadar sürer?
Diş beyazlatma uygulamaları ile istenilen doğallıkta beyaz dişlere sahip olmak mümkün Peki diş beyazlatma ne kadar kalıcı? Hastaların beyazlatma süreci ile ilgili olarak en çok merak ettiği sorulardan biri de tedavi sonrası sahip olunan beyaz dişlerin kalıcılık süresidir. Elbette dişlerin beyazlığı belli bir süre sonra kaybolmaya başlar. Bu süre hastanın günlük yaşamına göre değişiklik gösterir. Tedavi sonrası ortalama 6 ay 1 sene arasında değişen bu süreyi günlük yaşamda içilen renkli sıvı ve sigara kullanımı belirler. Ancak İzmit diş beyazlatma kapsamında 4 – 6 ayda bir gelinen 1 – 2 seans ile diş beyazlatma kalıcı hale getirilebilir.
Tavsiye Hizmet : Zirkonyum Diş
Diş Beyazlatma Sonrası Nelere Dikkat Etmek Gerekir ?
Öncelikle beyazlatma işlemi sonrası ilk iki gün hassasiyet olması normaldir. Bu sebeple ilk birkaç gün ağız bakımına çok dikkat etmeli, aşırı sıcak veya soğuk içeceklerden uzak durmalısınız. Ayrıca bu süreçte renkli sıvı, çikolata, karamel, vişne, şarap ve salça gibi koyu renkli gıdalardan uzak durmanız önemlidir. Yine bu süreçte asitli içecek tüketilmemeli sigara içilmemelidir. Bu noklara ilk haftanın dışında da dikkat edildiği sürece diş beyazlığı uzun bir dönem korunabilir.
Diş Beyazlatma Fiyatları
Güncel diş beyazlatma fiyatları 2022 ve İzmit diş beyazlatma fiyatları, uygulanan yöntem ve tedaviye göre değişiklik göstermektedir. Ofis tipi diş beyazlatma yöntemi ve ev tipi diş beyazlatma yöntemi fiyatları arasında farklılık söz konusudur. Diş beyazlatma fiyatları ve tedavi süreci hakkında detaylı bilgi için diş hekimine başvurabilirsiniz.