444 39 89

bilgi@donatimdis.com.tr

Leyla Atakan Cd. No: 10

İzmit – KOCAELİ

0262 331 41 07
Bebeklerde diş çıkarma Kocaeli Diş Hekimi

Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde diş çıkarma oldukça zorlu bir süreçtir. Diş çıkarma sürecinde bebeklerde huysuzluk, uyku problemleri, beslenme bozukluğu, sürekli ağlama, yüksek ateş gibi huzursuz edecek durumlar meydana gelebilir.

BEBEKLERDE DİŞ ÇIKARMA NE ZAMAN BAŞLAR ?

3 aydan sonra bebeklerin ağzında ilk dişler görülmeye başlar. Ortalamada ise 5-7 ay arasında ilk dişlerin çıkması tamamlanmış olur. Fakat bu süre her bebek için aynı değildir. Kimi bebeğin gelişimi hızlı olurken kimi bebeğin gelişimi daha yavaş olur. Bu durum pek çok ebeveyni endişelendirir ancak endişeye lüzum yoktur. Ebeveynlerin dikkatini çeken bir durum ise diş çıkarma sürecinde bebeklerin davranışlarındaki bazı değişikliklerdir. Bu süreçte bebeklerde bazı farklılıklar gözlemlenebilir. Ellerine aldıkları nesneleri ağıza götürme, parmaklarını ağıza sokma, ağzından tükürük akıtma gibi bazı farklılıklar gözlemlenebilir. Bu tarz davranışlar bebeklerin kendilerini rahatlatmak için yaptığı oldukça doğal ve sağlıklı davranışlardır.

BEBEKLERDE DİŞ ÇIKARMA SIRASI

Bebeklerde genellikle ilk çıkan dişler alt ön kesici dişlerdir. Ardından üst ön kesici dişler ve sonrasında sırasıyla üst yan ve alt yan dişler çıkar. Daha sonra çıkan üst ve alt küçük azı dişleri takiben üst ve alt köpek dişler çıkar. En son da üst ve alt azı dişleri çıkar ve bebekler için diş çıkarma süreci böylece tamamlanmış olur.

Bebeklerde diş çıkarma İzmit Diş

BEBEKLERDE DİŞ ÇIKARMA ATEŞİ KAÇ GÜN SÜRER?

Diş çıkarma sürecinde bebeklerin genelinde ateşlenme görülmektedir. Fakat bu durum tüm bebekler için geçerli değildir. Kimi bebek diş çıkarma sürecini hafif atlatırken kimi bebek çok ağır ve ateşlenerek atlatmaktadır. Diş çıkarma sürecinde bebeklerin ateşi 37 santigrat dereceyi bulabilmektedir ve bu durum çok normaldir. Ortalama bir bebeğin ateşli diş çıkarması 8 gün sürmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken husus bebeğin ishal olması ve ateşinin 38 santigrat derecenin üzerine çıkmasıdır. Bu rahatsızlıklar diş çıkarma belirtisi değil farklı bir hastalığın belirtisi olabilir. Bebeğinizin diş gelişim sürecini sağlıklı bir şekilde takip etmek için Kocaeli Diş Doktoru arayışınız varsa Donatım Kocaeli Diş Hastanesine gelerek destek alabilirsiniz.

DİŞ ÇIKARAN BEBEKLERE NE İYİ GELİR?

Diş çıkaran bebeklerin damaklarında sürekli rahatsız edici bir kaşıntı meydana gelir. Bebek kaşıntıyı gidermek eline ne alırsa ağzına götürmeye çalışır. Bu davranış sağlıklı olsa bile sonucunda farklı sağlık problemlerine neden olabilir. Bebeğin diş etleri zarar görebilir ya da zararlı maddelerin ağızdan girmesi nedeniyle çeşitli viral ve bakteriyel hastalıklara yakalanabilir. Bebeklerin dişlerini kaşıması için damak kaşıyıcı gibi daha konforlu ve sağlıklı aparatlar üretilmiştir. Ebeveynlerin geneli damak kaşıyıcıyı tercih etmektedir. Bebeklerin dişlerini sağlıklı bir şekilde kaşıması için bir diğer yöntem ise havuç, salatalık gibi doğal sert gıdalar yedirmektir. Bu gıdalar sert ve serin oldukları için hem kaşıntılarını giderecek hem de yerken hoşlarına gidecektir.

BEBEKLERDE DİŞ ÇIKARMA TABLOSU

Alt ön dişler : 5-7 aylıkken çıkan alt ön dişler genellikle 6-7 yaşlarında dökülür.

Üst ön dişler: 6-8 aylıkken çıkan üst ön dişler genellikle 6-7 yaşlarında dökülür.

Üst yan dişler: 9-11 aylıkken çıkan üst yan dişler genellikle 7-8 yaşlarında dökülür.

Alt yan dişler: 10-12 aylıkken çıkan alt yan dişler genellikle 7-8 yaşlarında dökülür.

Üst küçük azı dişler: 12-16 aylıkken çıkan üst küçük azı dişler genellikle 9-11 yaşlarında dökülür.

Alt küçük azı dişler: 12-16 aylıkken çıkan alt küçük azı dişler genellikle 9-11 yaşlarında dökülür.

Üst köpek dişleri: 16-20 aylıkken çıkan üst köpek dişleri genellikle 9-12 yaşlarında dökülür.

Alt köpek dişleri: 16-20 aylıkken çıkan alt köpek dişleri genellikle 9-12 yaşlarında dökülür.

Üst büyük azı dişleri: 20-30 aylıkken çıkan üst büyük azı dişleri genellikle 10-12 yaşlarında dökülür.

Alt büyük azı dişleri: 20-30 aylıkken çıkan alt büyük azı dişleri genellikle 10-12 yaşlarında dökülür.

Bebeğinizin diş çıkarma döneminde neleri yiyebileceği hakkında daha fazla bilgi almak için  https://donatimdis.com.tr/  adresindeki bloğumuzdan da faydalanabilirisiniz.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

4
e
0
P
#
#
B
W
#
#
L
W
#
#
L
W
#
#
L
İletişime Geç!