444 39 89

bilgi@donatimdis.com.tr

Leyla Atakan Cd. No: 10

İzmit – KOCAELİ

0262 331 41 07
Yirmilik Diş Çekimi Sakarya

Yirmilik Diş Tedavisi Korkulu Rüyanız Olmasın

Bilinenin aksine bazı hastalarda on yedili yaşlardan itibaren çıkmaya başlayan yirmilik diş, her zaman kötü sonuçlar doğurmayabilir.

Diş oluşumunun en son aşamasında karşımıza çıkan yirmilik diş, yaş ilerledikçe tüketilen besinlerin değişmesi sonucu çene yapısı giderek küçülenler veya dar çene yapısına sahip olup büyük dişleri olanlar için ağrılı bir süreçtir. Bu tarz durumlarda yirmilik diş, çıkmak yerine diş etine eğimli bir şekilde gömülü kalarak şiddetli ağrılara neden olur.

Nasıl Ortaya Çıkar Bu Yirmilik Diş?

Her bireyin kemik yapısı farklı olduğu için yirmilik diş ağrıları farklılık gösterir. Her zaman zorlu bir süreç olmayan yirmilik diş, bazen dayanılmaz ağrılar haline gelerek cerrahi müdahale gerektirir. Çenenizin arka kısmında basınç, dişlerinizde sızlama, yemek yemede zorluk gibi şikayetleriniz varsa yirmilik dişiniz çıkıyor olabilir; bir an önce diş hekiminize danışmanız gerek.

Etkileri

Yirmilik diş, bazı durumlarda komplikasyon oluşturur. Arkada bulunan yirmilik dişlerin, temizliği zor olduğu için çürük oluşum ihtimali artıyor. Yapıları gereği de kanal tedavisine elverişli olmayan yirmilik dişler; ilerleyen zamanlarda ön dişleri sıkıştırma, diş etinde gömük kaldıkları takdirde de bakteri oluşumunu arttırarak vücudun diğer organlarında da enfeksiyon riski taşır.

Çene Yapısını Etkiliyor

Aşağıda ve yukarda olmak üzere en arkada ikişer tane konumlanan yirmilik dişler, çene yapısını alt üst edebilir. Bunun sebebi evrim geçiren yirmilik dişlerinin yanında zamanla değişen çene yapısıdır. Diğer dişler sıkıştırıldığı için çene bozuklukları meydana gelir. Yirmilik diş çekimi operasyonda çene cerrahlarının da bulunması gerekmektedir.

Çekilmesi Gereken Durumlar

Yirmilik diş, çıkmaya başladığı dönemde tükürük besinleri o yuvalara taşıyarak bakteri oluşturabilir. Temizlenmesi sıkıntılı olan bu durum; diş çürüklerine yol açarak kiste de dönüşebilir. Bu durum hastayı ölüme kadar götürebilir. Başka bir durum ise; protez veya ortodonti tedavisi görecek hastaların önce yirmilik dişleri kontrol altına alınmalıdır. Eğer yirmilik dişiniz size ağrı vermeden çıkıp sizi sıkıntıya sokmuyorsa şanslısınız; tedavi görmenize gerek yok.

Yirmilik Diş Tedavisi

Ameliyattan önce röntgen çekilerek dişlerin durumu incelenir. Yirmilik dişlerin ameliyatı, dişlerin gömülü kalması veya ağız yapısına zarar verdiği durumlarda yapılır. Lokal anestezi uygulanarak yapılan bu operasyonda diş gömülüyse diş etinin bir kısmı kesilerek kemikler kaldırılır, çekilen dişten sonra tekrar yerleştirilir. Ameliyattan sonra sıvı besinlerle beslenmesi gereken hasta, doktorun gerekli görmesi durumunda ağrı kesici ve antibiyotik kullanabilir.

Özel Donatım Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nden hızlıca randevu almak için burayı tıklayabilirsiniz

Özel Donatım Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Youtube kanalımız

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

4
e
0
P
#
#
B
W
#
#
L
W
#
#
L
W
#
#
L
İletişime Geç!