444 39 89

bilgi@donatimdis.com.tr

Leyla Atakan Cd. No: 10

İzmit – KOCAELİ

0262 331 41 07
Süt Dişi Koruma

Süt dişler nasıl korunur?

Ağız ve diş sağlığımız için oldukça önemli olan süt dişler sadece bebeklik dönemini değil, ilerleyen dönemlerde de sağlığımızı ve konuşma fonksiyonlarımızı da etkileyebilmektedir.

 SÜT DİŞLERİNİN ÖNEMİ

Bebekler süt dişlerini 3-4 aylıkken çıkarmaya başlar. Bu süreç kimilerinde daha erken de olabilmektedir. Süt diş çıkarma zamanı 1 yaşına kadar sürebilir. Kişinin diş sağlığı açısından bu dönemin önemi oldukça fazladır. Diş temizliği ve ağız bakımı bu dönemdeki alışkanlıklar sayesinde ileride devam ettirilebilir. Ayrıca bu dönemde bebeğinizin beslenmesi sonrasında dişlerinin çürümemesi için de düzenli temizlik de şarttır.

BAKIM RUTİNLERİ AKSATILMAMALI

Bebeğin beslenmesi sonrasında besinlerdeki maddeler dişlerinde kalarak bakteri ve plak oluşumuna neden olabilir. Aynı şekilde diş çıkartan bebekler bu dönemde birçok şeyi ağzına alarak dişlerini kaşımak isteyeceği ve kendi temizliğini de yapamayacağı için ağız ve diş sağlığına ebeveynler olarak dikkat edilmelidir. Süt dişlerin ilerleyen zamanlarda düşeceği düşünülerek temizlik ve bakım rutinleri aksatılmamalıdır.

 

bebeklerde ağız bakımı

SÜT DİŞLERİ ÇÜRÜRSE NE OLUR?

Kalıcı dişlere göre yapıları daha farklı olan süt dişlerin bakımına dikkat edilmesinin en önemli nedenlerinden biri de erken çürümedir. Eğer çocuğunuzun beslenmesi ve temizliğinden dolayı süt dişler erken çürürse süt dişler çekilmek zorunda kalır. Bundan dolayı da yan dişlerde kayma meydana gelir. Çekilen süt dişin yerine gelen kalıcı dişlere yer kalmayınca da dişlerde çarpıklık oluşur. Bu durumda ortodontik tedavi ise kaçınılmaz olur.

KONUŞMA FONKSİYONLARINI DA ETKİLİYOR

Süt dişler tedavi edilmemesi halinde iltihap oluşumuna da neden olur. Bu durum ise sadece diş sağlığını da genel olarak sağlık açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir. Ayrıca süt dişleri çocuğun konuşma, estetik ve çiğneme fonksiyonlarını da etkileyen önemli bir faktördür. Çocuğunuza diş temizliği alışkanlığını en iyi bu dönemde kazandırabilir ve hem çürük oluşumlarını engeller hem de konuşma açısından zorluk yaşamasına engel olabilirsiniz.

 

süt dişler

 

Süt dişlerini korumak için bunlara dikkat edin

  • İlk süt dişi çıktıktan sonra düzenli olarak yılda 2 iki kez diş hekimine kontrole gidilmelidir.
  • Özellikle gece beslenmelerinde dikkat edilmesi gereken şekerli gıdaların tüketilmemesidir. Çocuğunuzun beslenmesi sonrasında yatmadan önce mutlaka diş fırçalamasını gerçekleştirin ya da su içirin.
  • Bebeğinizin emziğine bal, reçel, şeker gibi gıdalar sürmeyin. Bu dişleri için oldukça zararlıdır.
  • Bebeğinizin ilk süt dişler çıktıktan sonra diş temizliğini parmağınız veya tülbent yardımıyla hafifçe yapabilirsiniz. (Parmağınıza/tülbende çok az bir macun koyarak dişleri temizleyin)
  • İlerleyen dönemlerde diş temizliğini kendisinin yapmasına izin verin. Bu dönemlerde çocuklar ailesini örnek alacağından dolayı sizin de bu konuda alışkanlığınızın aksamaması gerekmektedir.
  • Süt dişlerini korumak ve çürük oluşumunu engellemek için flor uygulaması da alternatif olarak doktor önerisiyle uygulanabilir.

Her türlü ağız ve diş probleminiz için başvurabileceğiniz Özel Donatım İzmit Diş Hastanesi uzman kadrosu ile daima yanınızda.

Özel Donatım Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Youtube kanalımız

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

4
e
0
P
#
#
B
W
#
#
L
W
#
#
L
W
#
#
L
Call Now Buttonİletişime Geç!