444 39 89

bilgi@donatimdis.com.tr

Leyla Atakan Cd. No: 10

İzmit – KOCAELİ

0262 331 41 07
Florür tedavisi

FLORÜR TEDAVİSİ

Florür tedavisi koruyucu bir uygulamadır. Diş minesini güçlendirir ve dişleri çürüklere karşı korur. Yediğimiz birçok yiyecek içinde de bulunan florür,  diş macunlarında genellikle eser miktarlarda bulunmaktadır. Bu miktarlarda alınmasının kişiye hiçbir zararı bulunmamaktadır. Bu konuda özellikle florürün zararlı olduğuna yönelik yapılan spekülatif değerlendirmeler sadece belli dozları aşan miktarda florür kullanımı için kısmen doğru sayılabilir. Ancak uzmanı tarafından yapılan bir florür tedavisinde optimum miktarlarda florür kullanılacağından hastaya zararı söz konusu olmayacak aksine faydalı olacaktır.

Florür Tedavisi Nedir?
Florür tedavisi dişlerimizin belirli bir miktar florür içeren bir vernik ile kaplanmasıdır. Bu uygulama diş minesine yapılan bir kaplama uygulamasıdır. Bazı durumlarda sadece çürük etrafına veya belirli bölgelere yapılabildiği gibi tüm ağıza da yapılabilmektedir.

Yetişkinlerde Florür Kullanımı Nasıl Olmalıdır?
Florür sadece çocuklar için değil yetişkin diş sağlığı için de önemlidir. Bu nedenle en azından florürlü diş macunu ve ağız gargarası kullanımı yetişkinlere tavsiye edilir. İlaveten reçete ile verilen jel dokulu florür tedavileri  de evde kendi kendinize uygulanabilir. Bu konuda yapılan araştırmalar sonucu bazı ülkelerde yerel yönetimler içme suyunda mevcut florür miktarını artıran uygulamalara yönelmiştir. Ayrıca diş hekimine başvurmanız halinde, basit bir işlemle sizin de dişlerinize florür uygulaması yapılabilir.

Florürün Yetişkinler için Faydaları Nelerdir?

Florür öncelikle dişlerinizi çürümekten korumaktadır. Bunun yanında özellikle ağız kuruluğu yaşayan belli bir yaşın üzerindeki hastalar için de florür uygulaması tavsiye edilir. Florürlü bir ağız gargarası ile ağız içinin nemlenmesi ve tükürük bezlerinin daha fazla çalışması sağlanabilir. Bu şekilde dişlerinizi bakteri plağı oluşumundan ve çürüklerden doğal olarak koruyabilirsiniz.

Çocuklarda Florür Jel ve Vernik Uygulaması Nasıldır?

Florür uygulaması genelde iki şekilde olmaktadır. Birincisi florür içeren besinler ve takviyelerin tüketimi ile, ikincisi ise doğrudan dişlerin üzerine sürülmesi şeklindedir. Florürlü diş macunları, özel jeller ve ağız gargarası uygulamaları yapıldığı gibi özel florür miktarı ayarlanmış içme suları da birinci uygulamaya örnektir. Çocuklarda özellikle beş yaşından sonra florürlü vernik kaplama ile dişlerin çürükten korunması hedeflenmektedir. Halk sağlığı genel müdürlüğü ülkemizde beş yaş üzeri ilköğretim öğrencilerine (anasınıfı dahil 1,2,3 ve 4. Sınıflarda) yılda iki kez dişlerin florür vernik ile kaplama uygulamasına devam etmektedir. Bu uygulamada florür içeren bir jel veya vernik çocukların dişlerine fırça ile sürülerek 30 dakika kuruması beklenir.

Florür Tedavisi Fiyatları Ne Kadardır?

Florür tedavisi fiyatları uygulanacak yüzey alanına, florür içeren jel veya verniğin fiyatına, ayrıca uygulama miktarına göre değişmektedir. Bu konuda uzman diş hekimlerimize yapacağınız başvuru ile ilk muayene randevusu almanız tavsiye edilir. İlk muayene sonrası florür tedavisi için fiyat bilgisi dahil gerekli tüm bilgiler size verilecektir.

 Gümüş Diamin Florür Nedir?

Özellikle çürük tedavisini reddeden çocuklara uygulanan özel bir yöntemdir. Gümüşün antibakteriyel özelliği ile florürün diş koruma ve tamir özelliğini bir arada içeren bu sıvı madde dişin çürük kısmına uygulanarak çürüğün daha fazla ilerlemesini engeller. Sadece çürük kısım siyah olarak kalmakta ancak ilerlemesi durmaktadır. Çürük tedavisi için geçici bir yöntem olan Gümüş Diamin Florür uygulaması süt dişi çürüklerinde çok sık kullanılır. Bu sayede çocukların yetişkin dişleri gelene kadar süt dişlerinde oluşan çürüklere basit, ucuz ve ağrısız bir şekilde müdahale edilmektedir. Her türlü ağız ve diş probleminiz için başvurabileceğiniz Özel Donatım İzmit Diş Hastanesi uzman kadrosu ile daima yanınızda.

Özel Donatım Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Youtube kanalımız

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

4
e
0
P
#
#
B
W
#
#
L
W
#
#
L
W
#
#
L
İletişime Geç!