444 39 89

bilgi@donatimdis.com.tr

Leyla Atakan Cd. No: 10

İzmit – KOCAELİ

0262 331 41 07
İmplant Kocaeli Diş Hekimi

Diş Köprüsü ve İmplant

Diş Köprüsü ve İmplant
Dişlerde veya diş etlerinde bir problem olduğunda diş hekimleri tedavi için ellerinden geleni yapmaktadır. Ancak ideal olanı kendi doğal dişlerimizin hayat boyu kullanılmasıdır. Halk arasında “çürürse dolgu yaptırırım, olmazsa çektiririm ve yerine yeni diş yaptırırım” gibi düşüncelere sahip olanlar vardır. Bu tür düşüncelere sahip olanlar, sonradan yapılan hiçbir yöntemin doğal dişlerin yerini tutamayacağını bilmelidirler. Bu nedenle diş hekimleri de doğal dişleri kurtarmaya veya dişleri doğala en yakın yöntemle tedavi etmeye çabalarlar.

Köprü  mü Yoksa İmplant mı yaptırmalıyım?
Diş kaybına uğrayan hastalar en çok ‘Çekilen dişin yerine köprü mü yoksa implant mı yapılmalıdır?’ sorusunu sormaktadır. Bazı yönlerden farklılık gösterse de ikisi de uygun seçeneklerdir. Köprü daha ekonomik ve daha hızlı bir çözümdür. Ancak en büyük dezavantajı doldurulacak boşluğun önünde veya arkasında bulunan bir sağlam dişin protezin takılması için hazırlanması yani kesilip küçültülmesi gerekliliğidir.
İmplant biraz daha uzun ve maliyetli bir süreçtir. Bazı durumlarda ameliyat gerektirebilir. Ancak implant için sağlam dişlerin üzerinde bir işlem yapılmasına gerek yoktur. Bu da avantajlı yönüdür. Diş çekimi sonrası nasıl bir tedaviye karar vereceğinizi diş hekiminizle de görüşerek artılarını ve eksilerini değerlendirip önceliklerinize göre karar verebilirsiniz.

Diş köprüsü

Diş Köprüsü ve İmplantları Ömür Boyu Dayanır mı?
Herhangi bir nedenden uğradığımız diş kaybı sonucu oluşan boşluğu doldurmanın bir yolu da diş köprüsü veya implant yaptırmaktır. Ancak yapılan bu dişler de özel bakım ister. Bu bakım onların ömrüne doğrudan etki eder. Tıpkı doğal dişlerimiz gibi doğru ve yeterli bakım yapılmadığı takdirde implantın içine yerleştiği kemik tabakası da diş plağı bakterisinden başlayarak diş taşı oluşumuna maruz kalabilir. Diş eti kanamaları ile başlayan süreç implantın sallanması ve en sonunda kaybına kadar gidebilir. Diş köprüsü için de özellikle diş eti ile köprü diş arasında oluşan boşluğun ve protezin üzerine takıldığı doğal dişin temizliği özel fırçalar ve gargara ile bakımı gerekmektedir.

İmplant Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?
Köprü diş ve implantları kaybetmemek için doğru ve düzenli temizliklerinin yapılması çok önemlidir. Dişlerin temizliği esnasında implantların etrafındaki alanların da fırçalanıp temizlenmesi gereklidir. Ayrıca normal diş fırçalarına ek olarak implant bakımına özel arayüz fırçaları da eczanelerde bulunmaktadır. Arayüz fırçaları çok farklı boyut ve tiplerde olabilir. En doğru seçim için diş hekimlerinden yardım almanız önerilir.
İmplantlara benzer şekilde köprü dişlerinde bakımı özenle yapılmalıdır. Bu maksatla ağız gargara suyu düzenli olarak kullanılmalı ve belli aralıklarla köprü diş ve implantlarınızı diş hekimine kontrol ettirmelisiniz.

Her türlü ağız ve diş probleminiz için başvurabileceğiniz Özel Donatım İzmit Diş Hastanesi yılların getirdiği bilgi birikimi ve tecrübesi ile daima yanınızda.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

4
e
0
P
#
#
B
W
#
#
L
W
#
#
L
W
#
#
L
İletişime Geç!