Sedasyon ve Genel Anestezi Nedir?
Yaşadığı tüm diş ağrılarına rağmen diş hastanesine gitmemek için her türlü yöntemi deneyenlerdenseniz bu yazıyı mutlaka okumalısınız. Sedasyon ve genel anestezi tedavileri ile acısız diş tedavisi mümkün. Nasıl uygulandığını anlamak için öncelikle sedasyon ve anestezi tedavilerinin neyi ifade ettiğini anlatmak gereklidir. Anestezi vücudun tamamında ya da bir bölümünde belirli ilaçlar kullanılarak vücudun duyularının etkisiz hale getirilmesidir. Lokal anestezi, sedasyon ve genel anestezi diş tedavisinde en sık kullanılan anestezi yöntemlerindendir.
Lokal Anestezi
Diş hastanelerinde sıklıkla uygulanan lokal anestezide, belirli bir bölgede bulunan sinirler etkisiz hale getirilerek beynin acıyı duymaması sağlanır. Böylece hasta işlem yapılacak dişin bulunduğu bölgeye enjekte edilen ilaç sayesinde işlem süresince herhangi bir acı hissetmez. Lokal anestezi yapılması için anestezi uzmanına ya da hastanın solunum cihazına bağlanarak takip edilmesine gerek yoktur. Anestezinin etkisi geçene kadar ağrı hissedilmeyeceğinden ağız içinde yaralara sebebiyet vermemek adına yeme içme tavsiye edilmez. Lokal anestezide tedavi sonrasında anestezinin etkisinin geçmesiyle bir süre ağrı hissedebilirsiniz.
Sedasyon Nedir?
Farklı bir anestezi yöntemi olan sedasyonda verilen ilaç ile hastada derin bir uyku hali meydana getirilir. Böylece rahatlayan hasta bilinci yerinde olsa da herhangi bir acı hissetmez. Sedasyon için kullanılan ilaçlar sayesinde tedavi sonrasında yapılan işlemlerin hiç birini hatırlamaz. Genelde diş tedavilerinden korkan hastalar için uygulanan sedasyonun lokal anesteziden farkı hastanın yapılan işlemi görmemesidir. Anestezi uzmanı eşliğinde yapılan sedasyon işleminde genel anesteziye benzer şekilde hasta solunum cihazına bağlanarak durumu kontrol edilir. Genelde diş tedavilerinden çekinen yetişkin hastalar için uygulanan sedasyon işlemi hakkında daha fazla bilgi almak için Özel Donatım İzmit Diş Hastanesi ‘ni ziyaret edebilirsiniz.
Genel Anestezi
Sıklıkla diş tedavisinden korkan çocuklar için uygulanan genel anestezi, kullanılan ilaçların etkisiyle bilincin tamamen kapanmasını sağlayarak diş tedavisinin yapılmasına imkan verir. Genel anestezi mutlaka profesyonel bir hastanede anestezi uzmanı gözetiminde uygulanmalıdır. İşlem sırasında sinir sistemi devre dışına çıkarılan hasta kendi başına nefes alamadığından solunum cihazına bağlanır. Böylece işlem sırasında hiçbir şey hissetmeyen hastanın diş tedavisi kolayca yapılabilir. İşlem boyunca monitörden temel yaşamsal fonksiyonları kontrol edilen hasta tedavi bitiminde ilaç verilerek uyandırılır. Çocuklarınız diş tedavisinden korkuyorsa en popüler İzmit çocuk diş hastanesi Özel Donatım Diş ‘e gelerek tedavinizi güvenle tamamlayabilirsiniz.
Çocukların Korkulu Rüyası
Genellikle çocuklukta ortaya çıkan diş hekimi fobisi bazı hastaların diş hastanelerine gitmesine engel olur. Çocuklarda görülen diş hekimi fobisi, temelde çocuklara ilk deneyimlerinden önce süreçle ilgili yeterince bilgi verilmemesinden kaynaklanır. Çocuk hasta, anne ve babası tarafından yeterince bilgilendirilmezse çevresi tarafından kolaylıkla korkutulmaya açık hale gelir. Korkutulmasa bile tedavi için diş hastanesine gelen çocuk hastalar, farklı bir ortama girdiklerini hemen anlarlar. Diğer hastaların tedavileri sırasındaki durumu, işlemler sırasında çıkan makine sesleri ve diş polikliniğinin kendine has kokusu ile çocuk hastaların travma yaşaması için ortam hazırdır. Bu tarz travmaların oluşmaması için çocuk, diş hastanesi randevusu alınmadan önce doğru bir iletişim metodu ile bilgilendirilmeli, yaşanacak süreç tüm adımlarıyla anlatılmalıdır.
Korkularını Kabul Edin
Tüm bu süreç aktarılırken çocuğun korkması olağan karşılanmalı, korktuğu için utandırılmamalıdır. Kendinde bir gariplik olduğunu düşünen çocuklar kendilerini ifade edemediklerinden konuşma ile ikna edilemeyeceklerdir. Neden sonuç ilişkisi kurularak yapılan açıklamalar ile yaşayacağı zorluğun kendisinin sağlığı için olduğu aktarılmalıdır. Daha sonra hastanede benzer bilgiler diş doktoru tarafından çocuğa aktarılarak çocuğun yapılacak işlemi kabul etmesi beklenmelidir.
Sedasyon işlemini kabul etmeyen çocuklar kesinlikle işleme zorlanmamalı gerekirse anestezi işlemi yapılarak tedaviye devam edilmelidir. Donatım İzmit Diş Hastanesi bünyesinde bulunan pedodonti uzmanı diş hekimleri ile çocuğunuzla sağlıklı bir iletişim kurar. İzmit Özel Donatım ve Diş Sağlığı Merkezi doğru iletişim tekniklerine rağmen ikna olmayan çocuklar için gerekirse anestezi uygulayarak tedaviye devam edecek donanıma sahiptir. İster kendiniz ister çocuğunuz için anestezi uygulamalarında doğru tercih Donatım İzmit Diş Hastanesi!
Özel Donatım Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nden hızlıca randevu almak için burayı tıklayabilirsiniz
No Comments
Sorry, the comment form is closed at this time.