444 39 89

bilgi@donatimdis.com.tr

Leyla Atakan Cd. No: 10

İzmit – KOCAELİ

0262 331 41 07
İmplant tedavisi İzmit

İMPLANT NASIL YAPILIR?

İmplant tedavisi, cerrahi bir tedavi yöntemi olduğu için birçok hasta için endişe kaynağı olmaktadır. Tedavi için yapılacak anesteziden, sonrasındaki sürece kadar birçok merak edilen husus bulunmaktadır. Ancak implant tedavisi sanıldığı kadar zorlu bir işlem değildir. Diş hekimleri tarafından yapılacak kapsamlı bir hasta değerlendirmesi neticesinde uygun planlama ile implant tedavisine başlanabilir.

Artık günümüzde tek ya da birden fazla diş eksikliğinde köprü tedavileri yerini implant tedavisine bırakmıştır. Çünkü köprü tedavisi için eksik olan diş bölgesinin önü veya arkasındaki dişler kesilmektedir. İmplant tedavisinde ise komşu dişlere zarar vermeden eksik dişin olduğu bölgeye direk tedavi yapılmaktadır.

Komple implant nasıl yapılır?

Özellikle ağız içi diş eksiği fazla olan hastalar için damaklı/hareketli protez dişler yerine komple implant uygulaması yapılmaktadır. Bu şekilde hem yumuşak diş eti dokusuna yaptıkları baskı, hem de ağız içindeki hacimli yapıları ile damaklı/hareketli protezlerin sorunları ortadan kalkmaktadır. Komple implant tedavisi için hastanın cerrahi müdahaleye uygun olmasına ve çene kemiği yapısını müsaadesine göre başlanabilir. Kemik yapısı müsait olmayan hastalar için kemik nakli veya kemik tozu uygulaması ile implant için zemin hazırlanabilir.

Yapılacak radyolojik inceleme ile kemik yapısının uygun yerlerine 6-8 adet köprü görevi görecek implant diş takılır. Ardından bu dişlere diğer protez dişler bağlanır. Bu şekilde hastanın ağız yapısına uygun protez dişler sabitlenmiş olur.

İmplant dişi kaç günde yapılır?

Günümüz teknolojileri sayesinde hızlı implant yöntemleri ile aynı gün içinde bile implant dişini takmak mümkün olabilmektedir. Ancak hastanın durumu, tedavinin ücreti, implant uygulanacak kemiğin ve diş etinin yapısı bu süreyi üç günden bir haftaya kadar uzatabilmektedir. Bu konudaki en doğru bilgiye diş hekiminiz tarafından yapılacak ayrıntılı tetkik sonrası ulaşabilirsiniz.

İmplant tedavisi

İmplant kaç aşamada yapılır?

İmplant, dikişli veya dikişsiz olarak tek veya iki aşamalı şekilde uygulanabilmektedir. Genel olarak kemik kalınlığı uygun ise lokal anestezi ile sadece implant yapılacak alan kadar diş eti kaldırılır. İmplant için kemikte yuva açılır ve implant yerleştirilerek iyileşme kapağı takılır. İmplant yerleştikten sonra dikiş atılırsa dikişli klasik yöntem uygulanmış olur. İyileşme kapağı denilen başlık ilk müdahalede takılırsa tek aşamalı, sonrasında takılırsa iki aşamalı yöntem uygulanmıştır. Bu yöntemlerden hangisinin uygulanacağı ilk muayenede diş hekiminin yapacağı kontrollere ve hastanın talebine göre belirlenmektedir.

İmplant tedavisi ne kadar zaman alır?

Tedavi sürecini belirleyen en önemli faktör tedavinin yöntemidir. İki aşamalı cerrahi işlemde ise iyileşme sürecini müteakip implant üzerine protez ölçü işleminden önce iyileşme başlığı takılır. Bu da hasta için ortalama 2 aylık iyileşme döneminden sonra yeniden bir cerrahi müdahale anlamına gelmektedir. Tek aşamalı cerrahi işlemde bu kapak önceden takılmış olacağı için tekrar cerrahi müdahale ihtiyacı olmaz.

İmplant tedavisi için kemik nakli veya kemik tozu tedavisi gibi ileri cerrahi işlemler varsa gerçekleştirilir. Özellikle dikişli cerrahi işlemlerde kanama kontrolü sağlanır. Dikişli işlemlerde ortalama 1 haftadan sonra dikiş alınır ve iyileşme süresi beklenir. Bu tip işlemler tedavi süresini etkileyen faktörlerdir.

İmplant ağrılı bir işlem mi?

İmplant tedavisi iğne ile yapılacak lokal anestezi altında uygulanır. İşlem sonrası enfeksiyon olmaması için antibiyotik, ağız gargarası, ağrı eşiği düşük hastalar için ilaveten ağrı kesici tavsiye edilir. Ödem oluşumunu engellemek için buz uygulaması önerilir. Bunlara dikkat eden hastalarda ağrı oluşma riski çok azalır. Tedavi sonrası için diş hekiminizin tavsiyelerine harfiyen uymanız iyileşme sürecini hızlı bir şekilde ve rahat atlatmanızı sağlayacaktır.

Devlet hastanesinde ücretsiz implant yaptırmak mümkün mü?

Devlet hastanelerinde ve üniversitelerin eğitim araştırma hastanelerinde implant tedavisi imkanı bulunmaktadır. Ancak bazı özel durumlar haricinde SGK implant tedavisi ücretlerinin tamamını karşılamamaktadır. Bu konuda hem devlet hastanesi yetkililerinden hem de sözleşmeli sağlık kurumlarından bilgi alarak kendi durumunuza uygun ücret politikasını ve hangi tedavi için SGK’nın ne kadar tutarı karşıladığını öğrenebilirsiniz.

Her türlü ağız ve diş probleminiz için başvurabileceğiniz Özel Donatım İzmit Diş Hastanesi uzman kadrosu ile daima yanınızda.

Özel Donatım Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Youtube kanalımız

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

4
e
0
P
#
#
B
W
#
#
L
W
#
#
L
W
#
#
L
İletişime Geç!