Diş İmplantı Kılavuzu
İmplant tedavisi yaptırmak isteyen hastalar tarafından en sık sorulan sorulardan biri “Diş implantları ağrılı mıdır?” sorusudur. En çok korkulan işlemlerden biri olan implant tedavisinde hastaların korktuğu ağrılar aslında diğer işlemlerde hissedilen ağrılardan çok da farklı değildir. Ancak işlem sırasında hastanın gördükleri ve duydukları psikolojik olarak korkmasına sebep olur. Diş implantlarında öncelikle bilinmesi gereken konu, işlemin anestezi etkisi altında yapıldığıdır. İmplant işleminde hastanın durumuna göre lokal ya da genel anestezi yöntemlerinden biri tercih edilir. Lokal anestezide hasta kendindedir ancak ağrı hissetmez, genel anestezide ise kendinde olmadığı için işlem sonrasında herhangi bir acı ya da ağrı hatırlamaz. Bununla beraber işlem sırasında çene kemiği ve damakta oluşan tahribat dolayısıyla işlem sonrasında bir miktar ağrı hissedilir. İmplant sonrası hafif hafif hissedilen ağrılar uzun süreli olmayıp diş doktorları tarafından verilen ilaçlar ile kolayca giderilebilir. Profesyonel diş poliklinikleri tarafından yapılan tedavilerde dişe olabildiğince az zarar verilmeye çalışılır. Böylece iyileşme süreci hızlanırken, hissedilen ağrıların da önüne geçilmiş olur. İmplant tedavinizi en kolay ve acısız şekilde atlatmak için Donatım Diş Polikliniği sizi bekliyor. Kolayca randevu alarak profesyonel diş doktorları ile buluşabilirsiniz.
Diş İmplantı Sonrasında Görülen Rahatsızlıklar
İmplant tedavisi sonrasında görülebilen bazı durumlar sizi endişeye sevk etse de çoğunlukla görülen bu rahatsızlıklar normal semptomlardır. Bu semptomlardan en korkulanı ağızda meydana gelen kanamalardır. İmplant işlemini takip eden ilk 24 saatte ağızda hafif kanama olması normal kabul edilir. Diş etlerinin işlem sırasında tahrip olması nedeniyle ilk gün hafif miktarda kanaması endişelenecek bir konu değildir ancak kanamanın sonraki günlerde devam etmesi halinde uygun diş polikliniklerine başvurmanız önerilir. İşlem sonrasında bir miktar ağrı yaşanması da normaldir ancak kullanılan ağrı kesici ve diğer ilaçlara rağmen acının sürekli ve belli eşiğin üzerinde olması halinde diş doktorlarına başvurmanız önerilir. Diş implantlarında sıklıkla karşılaşılan ve endişe etmemeniz gereken diğer durumlar ise diş etlerinde ve yüz bölgesinde oluşan şişlikler ile damakta ve ciltte oluşan morluklardır. Bu şişlik ve morlukların da işlemi takip eden günlerde yavaş yavaş azalarak kaybolması beklenir. Aksi durumda yine diş hekiminize görünmeniz tavsiye edilir. İmplant tedavisinde güvenebileceğiniz adres olarak öne çıkan Donatım Sakarya Diş Polikliniği, uzman diş doktorları ve profesyonel ekibi ile en iyi hizmet garantisi ile çalışır.
İmplant Sonrası Ağız Bakımı
İmplant işlemi sonrasında doğru yönlendirme ve ilaç tedavisi kadar hasta tarafından uygulanan ağız ve diş bakımı da önemlidir. Tedavi sırasında diş etlerinde ve çenede oluşan yaraların enfeksiyon kapmaması için ağız ve diş bakımı diş doktorları tarafından tavsiye edildiği gibi uygulanmalıdır. Ağız ve diş bakımı sadece dişleri fırçalamaktan ibaret olarak anlaşılmamalıdır. Ağız ve diş bakımı yapmanız gereken işlemlerin yanında kaçınmanız gereken şeyleri de kapsar. İşte implant işlemi sonrasında ağız bakımında dikkat etmeniz gereken konular:
- Tedaviyi takip eden ilk 2 saatte herhangi bir şey yenilip içilmemelidir.
- Aşırı hassasiyete sebep olabilen aşırı sıcak ya da soğuk besinlerden uzak durulmalıdır.
- Operasyondan sonraki bir gün boyunca sigara ya da alkol kullanılmamalıdır. Sonraki süreçte de implant yapılan alan tamamen iyileşinceye kadar sigara kullanılmaması önerilir.
- Sanılanın aksine işlemin olduğu gün dişler fırçalanmaz, solüsyonlar ile ağız çalkalanmaz. Ancak 36 saatlik sürenin sonunda özel ağız gargaraları ya da uygun tuzlu su solüsyonları ile ağzınızı çalkalamaya başlayabilirsiniz. Bu işlemin, günde iki defa birer dakika olacak şekilde ilk 15 gün boyunca uygulanması tavsiye edilir.
- Diş doktorları tarafından yazılan antibiyotik ya da ağrı kesiciler tavsiye edildiği şekilde kullanılmalıdır.
- Gözlerin altında ya da yanakta oluşabilen şişliklerin ve hematom denilen doku içinde biriken kanamalar sonucu oluşan morlukların 10 gün içinde geçmesi beklenir. Ancak iyileşmeyi hızlandırmak için ilk gün tek seferde 10 dakikayı geçmeyecek aralıklarla buz uygulaması yapılabilir.
- İşlem sırasında atılan dikişlerden absorbe olabilenlerin 2 hafta içinde kendiliğinden erimesi beklenir. Absorbe olmayan dikişler ise işlemi yapan diş poliklinikleri tarafından bir haftanın sonunda alınmalıdır.
İmplantlar hakkında daha fazla bilgi almak için Özel Donatım Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Youtube kanalımız.
No Comments
Sorry, the comment form is closed at this time.