444 39 89

bilgi@donatimdis.com.tr

Leyla Atakan Cd. No: 10

İzmit – KOCAELİ

0262 331 41 07
Diş Çürüğü Sakarya

Diş çürükleri sağlığınızı etkiliyor

Diş çürükleri sadece ağız ve diş sağlığımızı değil, genel sağlığımızı da olumsuz yönde etkiliyor, hatta ciddi rahatsızlıklara bile yol açabiliyor.

GENEL SAĞLIĞI DA ETKİLİYOR

Diş sağlığı açısından insanların çoğunlukla yaşadığı rahatsızlıklardan biri diş çürüğüdür. Ağız ve diş bakımının ihmal edilmesi ve diş ile diş etlerine zararlı tüketimlerin yapılması sonucunda oluşabilen diş çürükleri, diş kayıplarının yaşanmasına, ağız kokusu, diş eti hastalıklarına yol açabilir. Dolgu tedavisiyle diş kurtarılabilse de çürük oluşumuyla kişilerin genel sağlığı da etkilenebilir.

 

diş ve ağız sağlığı

 

KALP VE MİDE RAHATSIZLIKLARI

Dişte oluşan çürük sonucunda dişlerdeki bakteriler vücuda yayılır. Eğer diş çürüğü tedavi edilmezse ağızdaki bakteriler sürekli burada demektir. Besin tüketimiyle birlikte de bakteriler tüm vücuda yayılabilir. Bunun sonucunda ise kişide kalp, üst solunum yolu rahatsızlıkları ile mide rahatsızlıkları oluşabilmektedir.

BAKTERİLER YAYILABİLİYOR

Dişteki bakteriler organlara, mesela böbreğe yerleşirse burada ciddi rahatsızlıklara yol açabilir. Kesin olarak kanıtlanmamış olsa da kalp krizi veya böbrek enfeksiyonu geçiren bazı hastalarda ağız içlerinde enfeksiyon tespit edilmiştir. Vücut sistemini etkilediği bilinen diş çürükleri, direkt olmasa bile bu gibi hastalıklara etki edebilmektedir.

 

diş çürükleri

SİNDİRİMİ ETKİLİYOR

Diş çürükleri tedavi edilmezse yaşanabilecek diş kayıplarıyla kişi besinleri doğru bir şekilde çiğneyemez. Yeterince çiğnenmeden yutulan besinler mideye fazla yük getireceğinden midede rahatsızlık oluşabilir. Obezite gibi sorunlar da bundan dolayı yaşanabilir. Sindirimi etkileyeceğinden dolayı şeker hastalarını da olumsuz etkiler.

Diş çürüklerini önlemek için bunları dikkate alın;

  • Dişlerinizi yılda 2 kez temizletin, 6 ayda bir olmak üzere de düzenli olarak diş hekiminize muayene olun.
  • Tuz ya da karbonatlı su ile düzenli olarak gargara yapın.
  • Bol su tüketin.
  • Şekerli ve asitli gıdalardan uzak durun.
  • Ağız ve diş bakımınızı günlük düzenli olarak yapın.
  • Diş fırçalamanın yanı sıra diş ipi kullanma alışkanlığını da edinin.
  • Dişler için faydalı olan kalsiyum içerikli besinleri tüketin.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

4
e
0
P
#
#
B
W
#
#
L
W
#
#
L
W
#
#
L
İletişime Geç!