444 39 89

bilgi@donatimdis.com.tr

Leyla Atakan Cd. No: 10

İzmit – KOCAELİ

0262 331 41 07
Diş temizliği Kocaeli İzmit

Diş Bakımında Dikkat Edilmesi Gereken 5 Nokta

1-Doğru diş fırçası nasıl seçilir?

Diş bakımı konusunda en önemli noktalardan olan doğru diş fırça seçimi bir diş hekiminin yardımı ile belirlenmelidir. Diş etinin yapısı, kişinin el koordinasyon becerisi ve bunları etkileyecek faktör olan yaşı, doğru fırça tipinin belirlenmesinde bakılması gereken etkenlerdir. Çok yaşlılar için otomatik fırça önerilebilir. Genel olarak diş etine zarar vermeyecek kılları inceltilmiş ve çok sayıda olan yumuşak fırçalar tavsiye edilir. Bir diş fırçası ortalama 3-4 ay en fazla 6 ay kullanılmalı, bulaşıcı hastalık geçirilirse bu süreye bakılmaksızın hemen değiştirilmelidir.  Ayrıca mümkünse iki fırçalama arasında diş fırçasının tamamen kuruması için gereken süreyi sağlamak adına iki ayrı fırça kullanımı da tavsiye edilebilir. Sabah “a” fırçası öğlen “b” fırçası akşam tekrar “a” fırçası gibi bir döngü uygulanabilir.

2-Doğru diş macunu nasıl seçilir?
Tıpkı diş fırçası gibi diş macunu seçimi de çok önemlidir ve kişiye göre farklılık gösterir. Sararmış dişler için beyazlatıcı etkili macun, diş etleri bakımı için ise farklı bir macun önerilir. Bu konuda özel bir diş hekimi tavsiyesi olmadıkça farklı markaların farklı etkili diş macunlarını, sabah biri akşam biri olacak şekilde veya biri bitince diğerini alarak değişimli kullanımı en uygun seçimdir. Bu şekilde piyasadaki farklı marka ve tip macunların faydalarından yararlanma imkânı bulunacaktır. Dişleri fırçalarken kullanılacak macun miktarı bir leblebi büyüklüğünde olması yeterlidir. Fazlası köpürür ve fırçalamayı zorlaştırır. Diş macunu yutulmamalıdır.

Ağız bakım suyu seçimi

3- Diş fırçalarken kanama?
Sağlıklı diş etleri fırçalarken kanamazlar. Dişleriniz fırçalarken kanıyorsa diş eti iltihabınız var demektir. Sağlıklı diş etleri açık pembe renkte olurlar.
Şişkinliği olan, koyu kırmızıya yakın ve dokununca kanayan diş etleri iltihabın göstergesidir. Diş eti iltihabı, dişlerin üzerinde biriken yumuşak yemek artıkları (bakteri plağı) nedeniyle olur. Bakteri plağı yeterince temizlenemediği sürece diş etleri kanamaya devam edecektir. Diş eti iltihabının giderilmesi için öncelikle bir diş hekimine başvurulması gerekir. Dişler düzenli ve doğru bir şekilde fırçalanmalı,  diş ipi ve ağız gargaraları kullanılmalı, varsa diş taşları temizletilmelidir.

4-Diş macunu ıslatılmalı  mı?
Dişlerinizi fırçalamaya başlamadan önce diş fırça veya macununu ıslatmanıza gerek yoktur. Öncelikle diş macununun köpürmesi için gerekli sıvı ağızda mevcuttur. Tükürüğümüz bu işlem için yeterlidir.  Bunun yanında ıslanan diş fırçasının kılları sertliğini kaybederek diş fırçalamayı zorlaştıracaktır. Bu durum aynı zamanda fırçalama sürenizi de kısaltacaktır. Diş fırçalamaya kuru diş fırça ve macunu ile başlanmalıdır.

Ağız Bakım Suyu Donatınm Diş
5-Diş fırçalama kaç dakika sürmeli?

Dişlerin doğru ve etkili bir biçimde fırçalanarak temizlenmesi en az 2 dakika sürmektedir. Ancak çoğu insan bu süreyi kontrol etmediğinden çok daha kısa sürede fırçalamayı bitirmektedir. O nedenle diş fırçalama esnasında mutlaka sürenin kontrol edilmesi gerekmektedir. Bunun için iki dakikalık bir kum saati, cep telefonları kronometresi veya normal bir saat kullanılabilir.

Diş bakımı ve temizliği hakkında daha ayrıntılı bilgilere ulaşmak istiyorsanız diş temizliği adresindeki blog yazımızdan faydalanabilirisiniz.

Her türlü ağız ve diş probleminiz için başvurabileceğiniz Özel Donatım Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yılların getirdiği uzmanlık ve tecrübesi ile daima yanınızda.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

4
e
0
P
#
#
B
W
#
#
L
W
#
#
L
W
#
#
L
İletişime Geç!